AlgemeenPlezierVerbondenheid

Zinvol werken of werkgeluk?

By 13 maart 2019 december 20th, 2021 No Comments

Weet jij het verschil tussen zinvol werken en werkgeluk?

Werkgeluk staat in de belangstelling. Er zijn heel wat programma’s die werkgeluk in organisaties kunnen helpen vergroten. Autonomie, persoonlijke groei, betrokkenheid, vriendelijkheid, veerkracht en vitaliteit, daar kun je mee aan de slag als je meer werkgeluk wilt. Mooie thema’s. In onze aanpak komen ook een aantal van deze begrippen voor. 

Het verschil zit hem voor ons in waar je de verantwoordelijkheid legt. Buro Waai wil de verantwoordelijkheid voor geluk en zingeving niet óók nog op het bordje van de individuele medewerker leggen. We móeten allemaal al employable, persoonlijk ontwikkelend, zelfsturend, succesvol en pro-actief zijn. 

Van ons hoef jij niet aan jezelf te werken om meer zin in je werk te hebben. Dat mag juist wel een tandje minder. Ga er eens van uit dat je al goed genoeg bent. Dat het onze omgeving is die onzinnige eisen stelt. We moeten tegenwoordig allemaal excellent presteren en het beste uit onszelf halen. Je mag niet zeuren en je moet elke hindernis stralend nemen. 

We zijn collectief gek geworden. 

Als we al niet in ons werk moeten laten zien hoe goed we zijn, dan wel met onze wereldreizen, het interieur van ons huis, of met het eten op ons bord. 

Laten we met z’n allen gewóón gaan doen. Gewoon een beetje meelevend naar elkaar, gewoon je best doen voor een klant, administreren wat handig is en niet om álles te meten. Het ligt zo voor de hand en is een kwestie van gezond verstand. 

Zinvol werken is wat ons betreft iets heel gewoons en je doet het samen. 

En daar kun je trouwens ook zomaar gelukkig van worden. 

Heidi Jansen

 

Foto: Rawpixel.com