Zin Scan

De Zin Scan van Waai geeft individuen en teams meer zicht en grip op hun werkplezier en werkcultuur. We leiden professionals op om met de Zin Scan te werken, maar gebruiken ‘m zelf ook om teams beter te laten samenwerken.

De Zin Scan is opgebouwd uit vragen over twaalf werkthema’s, die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het is een digitaal instrument en bestaat uit stellingen, waarbij de invuller aangeeft in hoeverre hij of zij zich herkent in een geschetste situatie. De Zin Scan wordt altijd individueel ingevuld. De uitslag is meteen zichtbaar voor de invuller en bruikbaar om te bespreken. Zo kun je voor jezelf of voor je team nieuwe inzichten en verbeteracties bepalen.

Benieuwd naar de Zin Scan? Mail Alexandra

Wat doet de Zin Scan?

Zin Scan voor individuen

De Zin Scan is voor individuen een handige tool om inzicht te krijgen in thema’s die energie geven of juist kosten op het werk. De uitslag is direct zichtbaar en is een goed uitgangspunt voor een gesprek met een loopbaancoach, collega’s of leidinggevende over hoe deze persoon toe kan werken naar meer zinvol werk.

Zin Scan voor teams

Met de Zin Scan voor teams wordt duidelijk waar de kracht van een team ligt en waar meer aandacht voor nodig is. Iedereen krijgt zijn of haar uitslag meteen na het invullen te zien. De uitslagen worden gebundeld en de scores worden absoluut en relatief geïnterpreteerd en besproken.

Zin Scan Trainingen voor professionals

Training Zin Scan voor individuen

In deze 1 op 1 training leer je hoe je de Zin Scan kunt inzetten bij individuen in je werk. Dit kan bijvoorbeeld bij een coaching, een loopbaantraject of als leidinggevende met een medewerker. Je leert hoe je een uitslag van de Zin Scan kunt ‘lezen’, krijgt achtergrond over de twaalf thema’s en over hoe ze samenhangen met zaken als werkgeluk en bevlogenheid. Ook geven we concrete tips hoe je gesprekken over zinvol werk kunt voeren zodat mensen perspectief krijgen. Na afronding kan je tegen betaling de Zin Scan gebruiken voor al jouw klanten.

Meer over de training Zin Scan voor individuen

Training Zin Scan voor teams

In deze 1 op 1 training leer je hoe je de Zin Scan kunt inzetten bij bijvoorbeeld teams die je begeleidt als adviseur of leidinggevende. Je leert hoe je de absolute en de relatieve teamuitslag kunt ‘lezen’, je krijgt inzicht in de twaalf thema’s en hoe ze samenhangen met zaken als werktevredenheid en zinvol werk. Ook geven we handvatten om met teams aan de slag te gaan zodat ze meer ruimte én verbondenheid ervaren. Na afronding kan je tegen betaling de Zin Scan gebruiken voor alle teams die jij begeleidt/adviseert.

Meer over de training Zin Scan voor teams

Zin Scan Teamworkshop

Wil je onder deskundige begeleiding van Waai scannen wat er binnen jouw team speelt en daar vervolgens een concreet plan aan verbinden? Dan biedt onze Teamworkshop uitkomst!

  • Krijg inzicht in relevante thema’s van werk
  • Ontvang handvatten voor minder druk en meer plezier, voldoening en betekenis
  • Leer van teamleden met een gebundelde uitslag
Meer over de Zin Scan Teamworkshop

Goed om te weten:

  • Ben je lid van Netwerk Waai? Dan ontvang je eenmalig 10% korting op een training naar keuze binnen onze academie, niet in combinatie met andere kortingen.
  • Heb je een van onze trainingen afgerond? Dan mag je de Zin Scan tegen betaling gebruiken voor individuen en teams!
  • Een Zin Scan voor teams vergt veel maatwerk. We helpen je altijd met het verwerken en analyseren van de uitslag.

Referenties

De acties en reacties hebben echt iets opgeleverd. Inzicht in teambeleving en concrete stapjes die een bijdrage leveren aan autonomie en verbondenheid. Gaaf hoor!

Nicole Steinbusch

Wat een bijzondere scan. Hij gaat nét iets dieper dan vragenlijsten over werkplezier.

Joris

Ik was verrast over de uitkomst. Toen ik zag wat ik écht mis, kon ik het niet meer anders zien.

Aron

We hebben met ons team de Zin Scan ingevuld. Door met elkaar in gesprek te gaan over de uitkomsten ontstonden gelijk andere gesprekken.

Juliette

Door de vragen uit de Zin Scan word je gedwongen na te denken over essentiële aspecten van je werk.

Marije Schoonbeek

Veelgestelde vragen

Wat levert mij de Zin Scan op?

De Zin Scan geeft jou inzichten in en een andere kijk op jouw werk. Je ontvangt handvatten om hierover in gesprek te gaan met je collega’s, leidinggevende, etc.

Hoe lang duurt de scan ongeveer?

Het invullen van de scan duurt ongeveer 15 minuten.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de scan?

Meteen na het invullen zie je de uitslag op je beeldscherm. Je kunt deze uitprinten voor jezelf om te bewaren of om mee te nemen, bijvoorbeeld naar je werk.

Hoe kan ik met mijn team of organisatie de scan samen invullen?

Je kunt met je team of organisatie de Zin Scan invullen en de verschillende uitslagen in één overzicht ontvangen. Neem contact met ons op voor een passend voorstel.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Bij het invullen van je gegevens vragen we je om je te abonneren op onze nieuwsbrief (we versturen hem vier keer per jaar). Uiteraard kun je je op elk moment afmelden als je deze niet meer wenst te ontvangen. De uitslag van je gegevens slaan we een jaar lang op. Daarna anonimiseren we deze en gebruiken we alleen jouw antwoorden voor onderzoeksdoeleinden.