Zin Scan

De Zin Scan van Waai is een gespreksinstrument en geeft individuen en teams meer zicht en grip op hun werkplezier en werkcultuur. We leiden professionals op om met de Zin Scan te werken, maar gebruiken ‘m zelf ook om teams beter te laten samenwerken.

De Zin Scan is opgebouwd uit vragen over twaalf werkthema’s, die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Professionals die zijn opgeleid in het gebruik van het instrument mogen de Zin Scan afnemen. Het is een digitaal instrument en bestaat uit stellingen, waarbij de invuller aangeeft in hoeverre hij of zij zich herkent in een geschetste situatie. De Zin Scan wordt altijd individueel ingevuld. De uitslag is in vereenvoudigde versie meteen zichtbaar voor de invuller en na ontvangst van de rapportage bruikbaar om te bespreken. Zo kunnen individuen of teams nieuwe inzichten en verbeteracties bepalen.

Benieuwd naar de Zin Scan? Mail Alexandra

Wat doet de Zin Scan?

Zin Scan voor individuen

De individuele Zin Scan is een handige tool om inzicht te krijgen in thema’s die energie geven of juist kosten op het werk. De uitslag is een goed uitgangspunt voor een gesprek met een loopbaancoach, collega’s of leidinggevende over hoe deze persoon toe kan werken naar zinvol werk, méér dan werkgeluk.

Zin Scan voor teams

Met de Zin Scan voor teams wordt duidelijk waar de kracht van een team ligt en waar meer aandacht voor nodig is. Iedereen krijgt zijn of haar uitslag meteen na het invullen in vereenvoudigde versie te zien. De individuele uitslagen worden anoniem gebundeld en de scores worden absoluut en relatief geïnterpreteerd en besproken. Met behulp van de inzichten uit de Zin Scan werk je samen toe naar meer werkgeluk binnen je team of organisatie. Ook geschikt voor organisaties.

Zin Scan Trainingen voor professionals

Training Zin Scan voor individuen

In deze 1 op 1 training leer je hoe je de Zin Scan kunt inzetten bij individuen in je werk. Dit kan bijvoorbeeld bij een coaching, een loopbaantraject of als leidinggevende. Je leert hoe je een uitslag van de Zin Scan kunt ‘lezen’, krijgt achtergrond over de twaalf thema’s en over hoe ze samenhangen met zaken als werkgeluk en bevlogenheid. Ook geven we concrete tips hoe je gesprekken over zinvol werk kunt voeren zodat mensen perspectief krijgen. Na afronding kan je tegen betaling de Zin Scan gebruiken voor al jouw medewerkers of klanten.

Meer over de training Zin Scan voor individuen

Training Zin Scan voor teams

In deze 1 op 1 training leer je hoe je de Zin Scan kunt inzetten bij teams of organisatie. Bijvoorbeeld in je rol als leidinggevende, adviseur of teamcoach. Je leert hoe je de absolute en de relatieve teamuitslag kunt ‘lezen’, je krijgt inzicht in de twaalf thema’s en hoe ze samenhangen met zaken als werktevredenheid, werkplezier, bevlogenheid en werkgeluk. Ook geven we handvatten om met teams aan de slag te gaan zodat ze meer ruimte én verbondenheid ervaren. Na afronding kan je tegen betaling de Zin Scan gebruiken voor alle teams die jij begeleidt/adviseert.

Meer over de training Zin Scan voor teams

Zin Scan Teamworkshop

Wil je onder deskundige begeleiding van Waai scannen wat er binnen jouw team speelt en daar vervolgens een concreet plan aan verbinden? Dan biedt onze Teamworkshop uitkomst!

  • Krijg inzicht in relevante thema’s van werk
  • Ontvang handvatten voor minder druk en meer plezier, voldoening en betekenis
  • Leer van teamleden met een gebundelde uitslag
Meer over de Zin Scan Teamworkshop

Goed om te weten:

  • Heb je de training Zinvol Werken afgerond? Dan mag je de Zin Scan tegen betaling gebruiken voor individuen en teams! Je krijgt altijd een individuele link cadeau als je meedoet aan een training.
  • Een Zin Scan voor teams vergt maatwerk. We helpen je altijd met het verwerken en analyseren van de uitslag.

Referenties

De acties en reacties hebben echt iets opgeleverd. Inzicht in teambeleving en concrete stapjes die een bijdrage leveren aan autonomie en verbondenheid. Gaaf hoor!

Nicole Steinbusch

Wat een bijzondere scan. Hij gaat nét iets dieper dan vragenlijsten over werkplezier.

Joris

Ik was verrast over de uitkomst. Toen ik zag wat ik écht mis, kon ik het niet meer anders zien.

Aron

We hebben met ons team de Zin Scan ingevuld. Door met elkaar in gesprek te gaan over de uitkomsten ontstonden gelijk andere gesprekken.

Juliette

Door de vragen uit de Zin Scan word je gedwongen na te denken over essentiële aspecten van je werk.

Marije Schoonbeek

Veelgestelde vragen

Wat levert de Zin Scan mij als professional op?

De Zin Scan geeft jouw klant, coachee of medewerker inzichten in hoe diegene de werkomgeving ervaart gezien vanuit een andere kijk op werk. Je ontvangt handvatten om hierover in gesprek te gaan.

Hoe lang duurt het invullen van de scan ongeveer?

Het invullen van de scan duurt ongeveer 15 minuten.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de scan?

Meteen na het invullen ziet jouw klant, coachee of medewerker de vereenvoudigde uitslag op het beeldscherm. Jij ontvangt binnen 3 werkdagen een uitgebreide rapportage per mail. Hierover kan je met elkaar in gesprek gaan.

Hoe kan ik met mijn team of organisatie de scan samen invullen?

Je kunt met je team of organisatie de Zin Scan invullen en de verschillende uitslagen geanonimiseerd in één overzicht ontvangen. Neem contact met ons op voor een passend voorstel.

Wat doen jullie met de gegevens van personen die de Zin Scan invullen?

Bij het invullen van je gegevens vragen we je om je te abonneren op onze nieuwsbrief (we versturen hem vier keer per jaar). Uiteraard kun je je op elk moment afmelden als je deze niet meer wenst te ontvangen. De uitslag en je gegevens slaan we een jaar lang op. Daarna anonimiseren we de uitslag en gebruiken we de antwoorden alleen voor onderzoeksdoeleinden.