AlgemeenVerbondenheid

Hoe een boek een buro wordt

By 20 maart 2019 oktober 28th, 2020 No Comments

Hoe wordt een boek een buro? 

Iemand heeft een idee. Schrijft een boek. Vertelt daarover. Mensen voelen zich aangesproken en willen iets met de ideeën uit het boek. En voilà, daar staat een nieuwe organisatie.  

Buro Waai. Zo eenvoudig ging het eigenlijk. 

Of nee, niet helemaal. We hebben natuurlijk wel wat overlegd, geschreven en uitgedacht. Er moest een site gemaakt en programma’s bedacht. Het ging ons wonderwel gemakkelijk af, dat samenwerken.

Komt dat doordat we allemaal leuke, gedreven mensen zijn? Dat ook natuurlijk. Maar het komt vooral door wat er gebeurt als mensen samenkomen die allemaal hetzelfde willen. 

Eén van de voorwaarden voor zinvol werken. 

We zijn gegrepen door het idee dat werken zoveel leuker, beter en zinvoller kan. Niet alleen gericht op individueel geluk of persoonlijke ontwikkeling. Nee, gericht op een werkomgeving en een samenleving waar niet alleen succes en presteren de norm bepalen. We geloven namelijk dat iedereen daar uiteindelijk ongelukkig van wordt. 

Wij willen bijdragen aan werk dat ertoe doet, minder bureaucratie en meer vertrouwen. Misschien kunnen we daarmee ook wat voor jou of jouw organisatie betekenen. We vertellen je er graag meer over. Voel je welkom om contact op te nemen. 

Heidi Jansen

 

Foto: Marleen Annema