Werk en Zingeving

Werk en zingeving zijn in toenemende mate met elkaar verbonden. We zoeken steeds vaker zingeving in ons werk. Als we de zin in werk missen heeft dat zijn weerslag op mensen en organisaties. Heidi Jansen is ambassadeur van Buro Waai, een bureau dat haar gedachtegoed op eigen wijze in de praktijk brengt voor individuen, teams en organisaties. Buro Waai is in handen van Alexandra Sfintesco en Mariska Wegink.

Over Buro Waai

De Zin Scan

Een instrument om in gesprek te gaan over zin in werk is de Zin Scan. De Zin Scan van Buro Waai geeft individuen en teams meer zicht en grip op hun werkplezier en werkcultuur. We leiden professionals op om met de Zin Scan te werken, en gebruiken hem zelf voor teams en bij cultuurtrajecten.

De Zin Scan is opgebouwd uit vragen over twaalf werkthema’s, die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het is een digitaal instrument en bestaat uit stellingen, waarbij de invuller aangeeft in hoeverre hij of zij zich herkent in een geschetste situatie. De Zin Scan wordt altijd individueel ingevuld. De uitslag is meteen zichtbaar voor de invuller en bruikbaar om te bespreken. Zo kun je voor jezelf of voor je team nieuwe inzichten en verbeteracties bepalen.

Vraag voorbeeldrapportage opMeer informatie over de zin scan