Waai voor organisaties

Wij zien een maatschappij waarin succesvol zijn de norm is. Het individu staat centraal en is zelfverantwoordelijk voor zijn succes. De lat ligt steeds hoger.

Merkt jouw organisatie het effect?
Hoog verzuim, toenemende werkdruk, burn-out en moeite met aantrekken en behouden van waardevol personeel. 

Het kan ook anders.
Onder veel van deze verschijnselen ligt de behoefte aan zingeving. En wij maken zingeving concreet. Samen met jou brengen we een positieve beweging op gang. Bij individuele medewerkers, teams of je hele organisatie.

Waai, waarom?
Wij kijken graag naar het grotere geheel: naar organisaties en de maatschappij. Daar ligt volgens ons de sleutel. Als we op een gezondere en zinvolle manier werken gaan we ook in de maatschappij wezenlijk anders met elkaar om. Van ik naar wij.

Dus dragen wij graag bij aan jouw organisatie of team met behulp van onze kennis, expertise, houding en plezier.

Organisatie-
ontwikkeling

We maken van werk zinvol werken. We helpen je organisatie zelf tot ontwikkelingen te komen die bijdragen aan een fijner werkklimaat. Met als resultaat tevreden, vitale, gezonde en veerkrachtige medewerkers. In een organisatie om trots op te zijn. Een organisatie waar je bij wilt horen.

Hoe doen we dat?

We maken zinvol werken concreet. We delen onze expertise, achterhalen jullie behoefte en maken een zinvol werken scan. Met onze twaalf zinvol-werken-thema’s maken we zichtbaar wat onder de radar leeft. En we helpen jullie bij het ontwikkelen van grote en kleine stappen die passen bij jullie organisatie en die blijvend effect hebben.

Zo werkt het

We geloven niet dat het zin heeft om snel aan zingeving te werken. Dat wil niet zeggen dat we duurder zijn. We starten altijd met een uitgebreide kennismaking (kosteloos). Daarna bepalen we samen hoe onze samenwerking eruit gaat zien. De prijs is afhankelijk van wat we gaan doen.

Neem contact op

Waai teamworkshops

We maken werk van zinvol werken. We helpen jullie team zodat iedereen zich in een veilige omgeving kan ontwikkelen, plezier heeft en van betekenis is voor de collega’s, organisatie en omgeving.

Hoe doen we dat?

In de workshops gaan we aan de slag met een andere visie op werk dan alleen succesvol-zijn-en-het-beste-uit-jezelf-halen. Een workshop kan er als volgt uitzien:

  • Wie zijn Waai?
  • Ervaar de 12 zingeving thema’s
  • Neem letterlijk stelling in ons spectrum
  • Aandacht voor thema’s ter verdieping
  • Samen experimenten bepalen en afspraken maken
  • Evalueren en afsluiten

In elke workshop krijgt je team handvatten om concreet met zingeving aan de slag te gaan. Ons doel is gezamenlijk minimaal één concrete actie te bepalen om als team mee aan de slag te gaan.

Zo werkt het

De workshops worden door twee adviseurs gegeven, duren een dagdeel, kunnen op elk moment worden gestart. Maximaal 12 deelnemers per workshop. Prijs is in overeenstemming. 

Neem contact op

Lezing en uitwisseling

We maken werk van zinvol werken. Daarom vertellen we graag over werk en zingeving, en gaan hierover in gesprek. Voor iedereen die het leuk en belangrijk vindt om eens stil te staan bij werk & zingeving.

Hoe doen we dat?

We starten met een inleidende lezing die gebaseerd is op het boek ‘Werk en Zingeving’ van ongeveer anderhalf uur. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over hoe het zit met zingeving in jouw werk en leven. Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn: Wat geeft jouw werk betekenis? Welke waarden zijn leidend voor jou? Wat geeft jou plezier, voldoening en betekenis?

De vorm is een interactieve lezing en de middag duurt ongeveer drie uur.

Zo werkt het

De lezing kan overal in Nederland plaatsvinden. De kosten voor deze middag zijn €750,- (exclusief btw). 

Aanmelden voor de lezing

Van werk naar werk

Op een goede manier afscheid nemen van een groep medewerkers. Hoe doe je dat? Voor ons betekent het dat we het sámen te doen. Medewerkers hebben immers lang niet altijd recente ervaring in het verkrijgen van een baan. Onze adviseurs helpen om zo snel mogelijk duidelijk te krijgen welk werk past en wat concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. Een goed CV, LinkedIn-profiel, brief, video solliciteren, netwerken, werkgevers benaderen: we zijn klaar voor élke vraag en we doen wat nodig is. We zijn pas tevreden als medewerkers met een goed gevoel terugkijken op hun zoektocht naar ander werk.

Hoe en waar

Van een korte training in solliciteren tot begeleiding tot die baan gevonden is. Er is van alles mogelijk. We werken op locatie

Aan de slag?

Van 500 tot 5000 euro per medewerker, afhankelijk van groepsgrootte, gewenste inhoud en budget.

Neem contact op

Inspiratiemail

Ontvang 4x per jaar een mail met inspirerende quotes, verhalen en achtergrondinformatie. Je leest het, we houden zelf ook niet van spam.

Nu abonneren