Tweede Spoor

Een medewerker valt uit. Na een periode van herstel, blijkt dat terugkeer in het eigen werk onzeker of niet meer mogelijk is. Conform de wet komt re-integratie tweede spoor in beeld. Jij als werkgever gunt je medewerker een zinvol alternatief, passend bij zijn of haar mogelijkheden, persoonlijkheid en werkwaarden, zodat er nieuw perspectief ontstaat.

Is dit herkenbaar voor jezelf of voor een van je collega’s of werknemers? Neem dan contact op, we denken graag met je mee.

Neem contact op

Wat doen we in het tweede spoor?

Het tweede spoor is een intensief traject, dat energie vergt. Maar door het samen te doen, aandacht te hebben voor het persoonlijke verhaal en ontwikkeltempo, zal het een waardevol traject zijn. Wet- en regelgeving zijn voor ons geen belemmering, we zien het Tweede Spoor juist als een kans om te ontwikkelen binnen de kaders die er zijn. Onze aanpak bestaat uit:

  • Het centraal stellen van de persoon waar het om gaat
  • Deskundige begeleiding bij wat echt werkt
  • Het ontwikkelen van een nieuw perspectief, klein of groot
  • Het bevorderen van duurzaam werkgeverschap
  • Het vergroten van de zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt

Werkwijze tweede spoor

We helpen mensen de re-integratie tweede spoor een plek te geven, de urgentie ervan in te zien en gebruik te maken van de kansen en mogelijkheden die er zijn. We sluiten aan op het individuele niveau van zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt en werken in een aantal ontwikkelperiodes toe naar een zinvol perspectief. De deelnemer onderzoekt waar en hoe hij of zij opnieuw van betekenis kan en wil zijn. We bespreken wat daarvoor nodig is en de deelnemer gaat hier vervolgens actief mee aan de slag, ondersteund door ons en de werkgever. We helpen met het vergroten van sollicitatievaardigheden en bieden waar nodig sollicitatiebegeleiding.

In deze blog lees je wat het Tweede Spoor in de praktijk betekende voor een deelnemer

Aan de slag!

We maken een offerte en als deze akkoord is, starten we met een intakegesprek en een startrapportage. We zien jouw medewerker gedurende 6 maanden om de twee weken, online, op de werklocatie of op kantoor. Na afronding van elk blok ontvang je een rapportage van ons.

Investering

Een tweede spoor traject bieden we aan vanaf € 3950,- (exclusief btw). Verlenging is mogelijk per maand tot aan het einde van wachttijd WIA, prijs in overeenstemming. Ook voor een derde spoor kun je contact met ons opnemen.

Advies bij het Tweede Spoor nodig?

“Neem contact op met Mariska, dan bespreken we de mogelijkheden!”

MariskaBuro Waai
Neem contact op

"

Van tevoren zag ik erg op tegen een tweede spoor traject en leek het me niets voor mij. Dit bleek ik compleet mis te hebben. Ik heb genoten van het hele traject en de samenwerking met Mariska, hoewel het soms ook intensief was.
Mariska is een prettig persoon, is fijn in het contact en heeft een hele fijne manier van werken. Ze hield rekening met mijn (medische) beperkingen en denkt actief met je mee. Je merkt duidelijk dat ze zich voor je inzet. Hoewel ik vanwege mijn medische situatie nog steeds nauwelijks aan het werk ben, heeft dit hele traject me weer perspectief gegeven en een positieve blik op de toekomst. Ik weet wat mijn vervolgstappen zijn als mijn belastbaarheid toeneemt en heb de tools in handen om hier ook verder mee te kunnen. Door dit hele traject is mijn blik op de arbeidsmarkt enorm verruimd en weet ik veel beter waar mijn interesses en kracht liggen.
Door dit hele traject en het contact met Mariska is mijn motivatie om ergens aan de slag te gaan weer enorm aanwezig, waar deze voorheen laag was. Dit traject heeft mij in vele opzichten verrijkt. Ik ben blij dat ik het aan ben gegaan.
Anoniem

Relevante diensten en producten

Nieuwsbrief

Ontvang 4x per jaar een mail met inspirerende quotes, verhalen en achtergrondinformatie. Je leest het, we houden zelf ook niet van spam.

Nu abonneren