Teamontwikkeling

Mist je team een gevoel van verbondenheid of is er veel werkstress? Wil je je als team anders gaan organiseren of moeten jullie door (maatschappelijke) veranderingen anders gaan werken? In teams speelt vaak van alles, tussen de mensen, door verschillende opvattingen en manieren van communiceren. In de waan van de dag is het moeilijk, maar des te belangrijker, hier af en toe bij stil te staan. Aandacht schenken aan wat er speelt, wat zorg nodig heeft en waar jullie krachten liggen kan daarbij helpen.

  • Leer je teamleden beter en anders kennen
  • (H)erken wat jullie verbindt en waar verschil in mag zijn
  • Ontdek concrete acties die een positieve beweging op gang brengen

Wat gaan we doen?

We starten vaak met de Zin Scan die door alle teamleden, inclusief leidinggevende, wordt ingevuld. Aan de hand van de uitslag worden er op een andere manier gesprekken gevoerd over thema’s waar in de dagelijkse hectiek minder aandacht voor is. Met wisselende werkvormen, ruimte voor oprechte gesprekken, verdiepende kennis en praktische tools werken we toe naar concrete stappen en afspraken die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd. Zo komt een positieve beweging en werkcultuur op gang, met meer plezier en voldoening in het team.

Leuk om te weten

Vaak vind je oplossingen op een onverwachte plek. Stel dat de manier van communiceren anders moet, omdat er meer aandacht nodig is voor de ‘zachte’ kant in een team. Simpelweg nieuwe afspraken maken over hoe vaak en waarover het team met elkaar vergadert, kan de sleutel zijn tot vooruitgang.

Zo werkt het

We starten met een uitgebreide kennismaking. Daarna bepalen we samen hoe onze dienstverlening eruit gaan zien. De prijs is afhankelijk van wat we gaan doen. Met teams die met enige regelmatig aan een gezonde werkcultuur willen werken houden we een team-apk.

Teamontwikkeling nodig?

“Neem contact op met Alexandra, dan bespreken we de mogelijkheden!”

AlexandraBuro Waai
Neem contact op

Ervaringen met teamontwikkeling

Wij hebben een top ochtend gehad met heel veel input voor ons organisatie betreffend betekenisvol werken. Nieuwe inzichten, leuke workshops, gevarieerd.

Helga RaghoebarOnderwijskundige, huisartsopleiding, UMCG

Ik heb de training als erg interessant en waardevol ervaren, dankjewel hiervoor!

Lydia GroenHR-stagiair bij Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde UMCG

Relevante diensten en producten

Nieuwsbrief

Ontvang 4x per jaar een mail met inspirerende quotes, verhalen en achtergrondinformatie. Je leest het, we houden zelf ook niet van spam.

Nu abonneren