AlgemeenGeborgenheid

Een eigen plek

By 5 november 2019 januari 4th, 2022 No Comments

We hebben een eigen werkplek in Groningen! Een kantoor in de binnenstad. Het hebben van een plek waar je klanten en opdrachtgevers kunt ontvangen is belangrijk. Voor mij betekent het ‘geborgenheid’. 

Een thema dat ertoe doet als het om zingeving gaat. 

Net als zovelen (ongeveer 3 miljoen zelfstandigen en flexwerkers) werken mijn collega’s van Buro Waai en ik als zelfstandigen vaak op verschillende locaties. Dat kan een ontheemd gevoel geven. In een artikel* in de Harvard Business Review doen onderzoekers verslag van hun onderzoek naar het managen van onzekerheid door zelfstandigen. Naast het hebben van een vaste groep mensen waar je je mee verbonden voelt, routines die je helpen de dag structuur te geven, een inspirerend doel waar je naar toe werkt, noemen ze het belang van een fijne plek die je een beetje naar je hand zet. Dat kan door jouw persoonlijke spullen uit te stallen op je tijdelijke werkplek of door telkens dezelfde plek in de flexruimte te kiezen.

Iedereen doet het anders, maar mij geeft het hebben van een vaste basis het gevoel dat ons werk ‘echt’ is. Advieswerk is een ontastbaar goed. Woorden en inspiratie die je kunnen raken, maar je kunt het niet áánraken. Door een plek waar we mensen welkom kunnen heten, waar we ons terug kunnen trekken, waar we onze gesprekken voeren, workshops geven en elkaar treffen, heeft wat we doen handen en voeten gekregen. Al werken we op meerdere plekken in het land, hier zijn we thuis. We hopen dat onze klanten zich hier net zo thuis zullen voelen. Mocht je in de buurt zijn: steek je neus gerust even om de hoek. Als we ‘thuis’ zijn, drinken we een kop koffie samen. 

We zitten aan de Oude Boteringestraat 64.

Heidi Jansen

*Thriving in the GIG Economy, how succesful freelancers manage the uncertainty, maart-april 2018.