Training Zinvol Werken

Méér dan werkgeluk!

Voor mensgerichte professionals die vanuit een andere invalshoek aan de slag willen met thema’s als amplitie, vitaliteit en werkgeluk.

Steeds meer mensen willen betekenis en zingeving ervaren in hun werk. Werkgevers beseffen steeds meer dat goed werkgeverschap inhoudt dat mensen bevlogen én duurzaam werken. Alleen waar begin je en hoe pak je het concreet aan? Leer in onze driedaagse training hoe je kunt zorgen voor gelukkige medewerkers die zinvol werken in een gezonde werkcultuur. Je krijgt handvatten, ter aanvulling op jouw ‘professionele gereedschapskist’, waarmee we aan de slag te gaan.

 • Leer op basis van wetenschappelijk onderzoek over de geschiedenis en evolutie van werk
 • Verdiep je visie met een vernieuwende kijk op werk
 • Verrijk jouw gereedschapskist aan (gespreks)technieken en leer hoe je teams kunt begeleiden naar een werkcultuur waarin mensen merken dat ze ertoe doen
 • Maakt kennis met de Zin Scan en de toepassing ervan met individuen en teams
 • Oefen met casussen uit de praktijk
 • Wissel uit met vakgenoten en leer van elkaar
 • Beleef drie fijne vrijdagen met plezier, verbondenheid en inspiratie
Direct aanmelden

Werken vanuit amplitie

Amplitie richt zich op het versterken en verbeteren van het mentaal welbevinden van medewerkers.

Amplitie komt van het Latijnse woord ‘amplio’ en betekent versterken, vergroten of vermeerderen. Het is een groot onderdeel van duurzame inzetbaarheid en richt zich op alle medewerkers, niet alleen de risicogroepen. In onze training leer je hier vorm en inhoud aan te geven. Zinvol werken zorgt voor minder werkdruk en meer werkplezier en daarmee voorkom je dat problemen ontstaan. Je draagt bij aan het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van iedereen.

In deze driedaagse training leer je anders kijken naar de uitdagingen van werk, zoals verzuim, verloop, verminderde resultaten of moeizame werving en selectie. Je leert hoe je bijdraagt aan een positief werkklimaat waarin medewerkers bevlogen én duurzaam werken.

Naast dat je de gelegenheid hebt met andere professionals te sparren, ben je na het volgen van deze training in staat om te achterhalen waar bij een individu, een team of organisatie de kracht ligt en waar aandacht nodig is. Je hebt inzicht in werkplezier en werkcultuur en hebt geleerd hoe je op een positieve manier duurzame inzetbaarheid vergroot.

Neem contact op

“Wil je meer weten over ons aanbod in de Academie?”

MariskaBuro Waai
Neem contact op

De trainers

Mariska Wegink

Mariska is partner bij Buro Waai en voelt zich thuis in het brede spectrum van mens en organisatie. Volgens Mariska vraagt dit tijdperk om anders werken: zinvol werken! Ze ziet en ervaart wat zinvol werken individuen, organisaties én de maatschappij in het geheel brengt. Daarom zet ze zich graag in voor mensen die met zinvol werken het verschil durven en willen maken. Zelf is ze dit avontuur ook aangegaan samen met het team waar ze teamcoach was, haar ervaringen deelt ze graag. Overal brengt Mariska haar brede ervaring als coach, trainer en adviseur én haar kennis en visie op diverse duurzame inzetbaarheid thema’s mee.

Alexandra Sfintesco

Ze is een creatieve organisatiepsycholoog en partner van Buro Waai. Ze ‘ziet’ mensen zoals ze zijn en helpt hen graag naar zinvol werk. Als coach trekt ze van alles uit haar rijk gevulde gereedschapskist. Teams laat ze als ‘vanzelf’ beter lopen. En organisaties helpt ze zich te ontwikkelen op een manier die past bij hun doel en bij de mensen waar het om gaat. 

Heidi Jansen

Onderzoeker, schrijver en hoofddocent bij Dé Loopbaanopleiding. Werkte ruim 25 jaar als loopbaanadviseur vanuit een eigen praktijk en specialiseerde zich de afgelopen jaren in werk en zingeving. Ze schreef daar een boek over en deed wetenschappelijk onderzoek aan de RUG. Ze geeft lezingen, publiceert en ontwikkelt programma’s vanuit de motivatie om bij te dragen aan zinvol werken voor iedereen. Ze geniet van lezen, denken en schrijven. Voelt zich voldaan als ze een punt kan zetten en wil van betekenis zijn voor de wereld van werk én voor de dieren in het dierentehuis dat ze samen met haar man runt.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor een gemengde groep professionals:

 • HR-adviseurs
 • Casemanagers
 • Coaches
 • Loopbaan- en re-integratieadviseurs
 • Leidinggevenden
 • Adviseurs vitaliteit en duurzame inzetbaarheid 
 • Arbeidsdeskundigen

Kortom: alle professionals op het gebied van mens en organisaties en leidinggevenden met interesse in zinvol werken.

Het resultaat

 • Je hebt kennis opgedaan van de moderne arbeidsmarkt
 • Je hebt een andere kijk op werk ontdekt waarin zinvol werken centraal staat
 • Je hebt inzicht in wie jij wilt zijn in je werk en kunt de vertaalslag maken naar de praktijk
 • Je hebt ervaren hoe je invloed kunt hebben op team en/of organisatieculturen
 • Je hebt concrete handvatten om individuen, leidinggevenden en/of teams en organisaties te adviseren en/of te begeleiden in duurzaam en bevlogen werken

Tool: Zin Scan

De Zin Scan van Waai is een gespreksinstrument en geeft individuen en teams meer zicht en grip op hun werkplezier en werkcultuur.

Heb je interesse in de Zin Scan? We kunnen je vrijblijvend een voorbeeldrapportage opsturen!

  Leergang Zinvol Leiderschap

  Leergang Zinvol Leiderschap
  Voor leidinggevenden, (programma)managers, directeuren, projectleiders, beleidsmedewerkers en/of iedereen met een leiderschapsvraagstuk en die bereid is hier op vernieuwende wijze mee aan de slag te gaan, bieden we de leergang Zinvol Leiderschap aan.

  Programma

  Dag 1: Wetenschappelijke context: De moderne arbeidsmarkt en zingeving

  • Inleiding over betekenis van werk en scenario’s voor de toekomst van werk
  • Vraagstukken van de moderne arbeidsmarkt, perspectieven op zingeving

  Dag 2: Focus op het individu: Wie wil je zijn in je werk en hoe begeleid je een ander?

  • Begin bij jezelf en maak een vertaalslag naar de praktijk
  • Leer vanuit verschillende invalshoeken signalen van individuen herkennen en duiden met behulp van de twaalf thema’s van Waai
  • Oefen met zingevende vragen

  Dag 3: Zinvolle teams en organisaties

  • Aan de slag met casuïstiek met behulp van de Zin Scan
  • Leer van deelnemers door uitwisseling van wat beter en minder goed lukt
  • Tools om je invloed op de team/organisatiecultuur te vergroten

  Proces

  Vooraf:
  Na aanmelding ontvang je een bevestiging en meer informatie. Ook ontvang je een aantal ‘opdrachten’ ter voorbereiding.

  Tijdens:
  De training bestaat uit theorie en daarnaast zelfstudie, oefeningen en opdrachten. Het geleerde kan je direct in jouw werk of praktijk toepassen. We werken praktisch en concreet aan de hand van twaalf thema’s gerelateerd aan zinvol werken.

  Afronding:
  Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. Je kunt vanaf nu de Zin Scan inzetten, zowel bij individuen als in teams. Je ontvangt één code voor de individuele Zin Scan om uit te proberen in je eigen werkpraktijk.

  Vervolg:
  Ben je geraakt door het onderwerp en onze aanpak, leuk om dan contact te houden met elkaar. Voor zzp’ers biedt de training de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij Buro Waai, als je interesse hebt verkennen we de mogelijkheden graag. 

  Praktische informatie

  Data

  Voorjaar 2024: vrijdag 5, 12 en 26 april

  Najaar 2024: data volgt

  Locatie

  Boterdiep 63 in Groningen

  Duur

  9:30 – 12:30 ochtend (incl. pauze)
  12:30 – 13:00 lunchpauze
  13:00 – 16:00 middag (incl. pauze)

  Investering

  € 1.500,- (excl. btw)

  Dit is inclusief:

  • Het boek Werk en zingeving
  • Twee sets met themakaartjes
  • Onze bundel Zinvol Werken, met twaalf thema’s
  • Één code voor een individuele Zin Scan na afloop van de training
  • Heerlijke lunches

  Neem contact op

  “We vertellen je graag meer over onze trainingen.”

  MariskaBuro Waai
  Neem contact op

  Aanmelden

   Ervaringen met de training Zinvol Werken

   Ik heb de training Zinvol Werken afgerond. Ik merk dat ik erg geïnspireerd door ben, en hoor mezelf er enthousiast over vertellen aan anderen. Heidi brengt je eerst een bredere blik over hoe we in deze tijd tegenover werk staan. Ze schetst de historische context en dat geeft een fijne relativering, op ons soms gestreste benadering van werk. Maar de training biedt ook praktische handvaten en oefeningen over hoe je de twaalf thema's van zinvol werken inzet bij zowel individuen als groepen. Ik kreeg zelf hernieuwde zin om weer meer met teams aan de slag te gaan. Deze methode past goed bij mijn interesse in de positieve psychologie en het waarderend werken. Bedankt Mariska en Alexandra, voor de ontspannen en verdiepende begeleiding!

   Lian GroenveldTrainer, coach en intervisiebegeleider

   Ik heb de training “Zinvol werken” bij Buro waai gevolgd en ben erg enthousiast. Enthousiast over de inhoud van de training, want zingeving in de dingen die je doet (en dus ook in je werk) wordt in onze huidige maatschappij steeds belangrijker.

   De training geeft hierin inzicht en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast ben ik enthousiast over de kennis en de prettige manier van training geven van Alexandra en Mariska. In hun duo presentatie vullen ze elkaar goed aan en hebben een goede interactie met elkaar en de groep. Dat Heidi Jansen de eerste dag van de training verzorgde was een kers op de taart.

   Tot slot wordt een training uiteindelijk gemaakt in het samenspel tussen trainers en de groep. Met een mooi gemengde groep professionals was het heerlijk werken, vloog de tijd om en snap ik nog beter hoe ik in mijn praktijk mijn coachees op dit thema nog beter kan helpen. Dank allen. Ps: De zin-scan is een aanrader 😊

   Gerco van DijkPersonal coach en loopbaanprofessional

   Vandaag heb ik de 3 daagse opleiding Zinvol Werken afgerond. Dag 1 stond in het teken van de wetenschappelijke context van zinvol werken. In dag 2 lag de focus op het individu en vandaag stonden zinvolle teams en organisaties centraal. Ik kan nu de Zin Scan afnemen, een middel om in kaart te brengen welke thema's er spelen binnen een team of bij een individu om hierna met deze thema's aan de slag te gaan. Zinvol werken - of werken met voldoening, met plezier, hoe je het wilt noemen - draagt bij aan minder stress en minder stress gerelateerd langdurig verzuim.

   Miranda MarisStress - en burn-out coach

   Op 25 juni heb ik de opleiding Zinvol Werken bij Buro Waai afgerond. De opleiding bestond uit een mix van bezinning op de groeiende inzichten en actuele literatuur over zinvol werken, afgewisseld met praktische oefeningen. Een belangrijk deel van de opleiding Zinvol Werken was het leren werken met de 12 zingevingsthema’s van Waai. Hierbij konden we kennismaken met de Zin Scan. Op deze wijze werden verrassend goed de aandachtspunten voor een individu en voor een team m.b.t. welbevinden op het werk zichtbaar gemaakt. Ik vond de trainers ter zake deskundig en ik heb genoten van de goede werkatmosfeer die Mariska Wegink en Alexandra Sfintesco wisten te scheppen. Ik ga met vertrouwen gebruik maken van de Zin Scan!

   Henk Jansen

   Ik vond het inspirerend, hoewel het werken met de Waai thema's niet nieuw voor mij is. Verrassend genoeg vond ik vooral het gebruik van de thema's in teams interessant. Mooi om te zien hoe je in kaart kunt brengen welke thema's gedeeld worden en welke niet, hoe je er prioriteit in kunt laten aanbrengen en hoe je individuen binnen een team op die manier weer meer een gevoel van 'samen' kunt laten ervaren.

   Kirsten van OphemCoach en loopbaanadviseur

   De reden dat de training voor mij waarde heeft is omdat het achtergronden over “werken/arbeidsmarkt” geeft. Je ontdekt je eigen positie op die markt incl. de wijze waarop het zich ontwikkeld heeft. Dit kan impact hebben op hoe ik mij nu wil bewegen op de arbeidsmarkt.

   Dan de ontdekking op het gebied van je eigen individuele manieren om werk te beleven. Je ontdekt ook het nut van de thema-kaarten bij het zoeken naar oplossingen voor vragen die jezelf hebt en vragen die anderen hebben. Je oefent veel met ware praktijk casussen. Bij de bespreking van de casussen van anderen, kun je ook veel leren voor je eigen situatie. Ik heb ook geleerd dat als je een gesprek opent aan de hand van de thema’s dat je niet blijft hangen in het verhaal, je komt meteen to the point (dag 2).

   Op dag 3 werd je positie in een groter team besproken. Ook hier van het uitwisselen over mijn casus geleerd.

   Helga RaghoebarOnderwijskundige - Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde, UMCG

   Relevante diensten en producten

   Nieuwsbrief

   Ontvang 4x per jaar een mail met inspirerende quotes, verhalen en achtergrondinformatie. Je leest het, we houden zelf ook niet van spam.

   Nu abonneren