Training Zinvol Werken

Duurzame inzetbaarheid en amplitie zijn populaire termen. En terecht, want iedereen is gebaat bij medewerkers die duurzaam en bevlogen werken. Maar waar begin je? Onze vernieuwde kijk op werk helpt jou een start te maken en een goede basis te leggen. Tijdens onze driedaagse online training leer je hoe je concreet kunt zorgen voor bevlogen medewerkers.

 • Leer op basis van wetenschappelijk onderzoek over de geschiedenis en evolutie van werk
 • Ontdek hoe je jouw werk zinvoller gaat ervaren, en ook hoe je dit toepast bij anderen
 • Je vertaalt de theorie van zingeving naar de praktijk
 • Je krijgt concrete methodes aangereikt die je direct kunt toepassen
 • Je leert vakgenoten kennen en kunt onderling kennis uitwisselen
Direct aanmelden

Werken aan amplitie

Amplitie richt zich op het versterken en verbeteren van het psychisch welbevinden van medewerkers.

In deze driedaagse training leer je anders kijken naar de uitdagingen van werk, zoals verzuim, verloop, verminderde resultaten of moeizame werving en selectie. Je leert hoe je bijdraagt aan een positief werkklimaat waarin medewerkers duurzaam en bevlogen werken.

Amplitie komt van het Latijnse woord ‘amplio’ en betekent versterken, vergroten of vermeerderen. Het is een groot onderdeel van duurzame inzetbaarheid. In onze training leer je hier vorm en inhoud aan te geven. Zinvol werken zorgt voor minder werkdruk en meer werkplezier en daarmee werk je als vanzelf aan duurzame inzetbaarheid.

Naast dat je de gelegenheid hebt met andere professionals te sparren, ben je na het volgen van deze training in staat om te achterhalen waar bij een individu, een team of organisatie de kracht ligt en waar aandacht nodig is. Je hebt inzicht in werkplezier en werkcultuur en hebt geleerd hoe je op een positieve manier duurzame inzetbaarheid vergroot.

Neem contact op

“Wil je meer weten over ons aanbod in de Academie?”

MariskaBuro Waai
Bel 06 42 32 77 30‬mariska@burowaai.nl

De trainers

Mariska Wegink

Mariska is partner bij Buro Waai en voelt zich thuis in het brede spectrum van mens en organisatie. Volgens Mariska vraagt dit tijdperk om anders werken: zinvol werken! Ze ziet en ervaart wat zinvol werken individuen, organisaties én de maatschappij in het geheel brengt. Daarom zet ze zich graag in voor mensen die met zinvol werken het verschil durven en willen maken. Zelf is ze dit avontuur ook aangegaan samen met het team waar ze teamcoach was, haar ervaringen deelt ze graag. Overal brengt Mariska haar brede ervaring als coach, trainer en adviseur én haar kennis en visie op diverse duurzame inzetbaarheid thema’s mee.

Alexandra Sfintesco

Ze is een creatieve organisatiepsycholoog en medeoprichter van Buro Waai. Ze ‘ziet’ mensen zoals ze zijn en helpt hen graag naar zinvol werk. Als coach trekt ze van alles uit haar rijk gevulde gereedschapskist. Teams laat ze als ‘vanzelf’ beter lopen. En organisaties helpt ze zich te ontwikkelen op een manier die past bij hun doel en bij de mensen waar het om gaat. 

Heidi Jansen

Onderzoeker en schrijver, werkte ruim 25 jaar als loopbaanadviseur vanuit een eigen praktijk en specialiseerde zich de afgelopen jaren in werk en zingeving. Ze schreef daar een boek over en doet nu wetenschappelijk onderzoek aan de RUG. Ze geeft lezingen, publiceert en ontwikkelt programma’s vanuit de motivatie om bij te dragen aan zinvol werken voor iedereen. Ze geniet van lezen, denken en schrijven. Voelt zich voldaan als ze een punt kan zetten en wil van betekenis zijn voor de wereld van werk én voor de dieren in het dierentehuis dat ze samen met haar man runt.

Voor wie?

De online opleiding is bedoeld voor:

 • HR-adviseurs
 • Casemanagers
 • Coaches
 • Loopbaan- en re-integratieadviseurs
 • Leidinggevenden
 • Adviseurs vitaliteit en duurzame inzetbaarheid 
 • Arbeidsdeskundigen

Kortom: alle professionals op het gebied van mens en organisaties en leidinggevenden met interesse in zinvol werken.

Leergang Zinvol Leiderschap
Voor leidinggevenden, (programma)managers, directeuren, projectleiders, beleidsmedewerkers en/of iedereen met een leiderschapsvraagstuk en die bereid is hier op vernieuwende wijze mee aan de slag te gaan, bieden we de leergang Zinvol Leiderschap aan.

Het resultaat

 • Je hebt kennis opgedaan van de moderne arbeidsmarkt
 • Je hebt een andere kijk op werk ontdekt waarin zinvol werken centraal staat
 • Je hebt inzicht in wie jij wilt zijn in je werk en kunt de vertaalslag maken naar de praktijk
 • Je hebt ervaren hoe je invloed kunt hebben op de organisatiecultuur
 • Je hebt concrete handvatten om individuen, leidinggevenden en/of teams en organisaties te adviseren in duurzaam en bevlogen werken

Programma

Dag 1: Wetenschappelijke context: De moderne arbeidsmarkt en zingeving

 • Inleiding over betekenis van werk en scenario’s voor de toekomst van werk
 • Vraagstukken van de moderne arbeidsmarkt, perspectieven op zingeving

Dag 2: Focus op het individu: Wie wil je zijn in je werk en hoe begeleid je een ander?

 • Begin bij jezelf en maak een vertaalslag naar de praktijk
 • Hoe doe je dat in je werk: signalen van individuen leren duiden met behulp van de twaalf thema’s van Waai

Dag 3: Zinvolle teams en organisaties

 • Aan de slag met casuïstiek met behulp van de Zin Scan
 • Leren van deelnemers door uitwisseling van wat beter en minder goed lukt
 • Tools om je invloed op de organisatiecultuur te vergroten

Proces

Vooraf:
Na aanmelding maken we kennis en stemmen we jouw leervraag af.

Tijdens:
De online training bestaat uit theorie en daarnaast zelfstudie, oefeningen en opdrachten. Het geleerde kan je direct in jouw werk of praktijk toepassen. We werken praktisch en concreet aan de hand van twaalf thema’s gerelateerd aan zinvol werken.

Afronding:
Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Vervolg:
Ben je geraakt door het onderwerp en onze aanpak, dan kun je lid worden van het Netwerk Waai. Het netwerk biedt ontmoeting en professionalisering, bekendheid en werkmateriaal. Voor zzp’ers biedt de training de mogelijkheid om onder de naam Buro Waai te werken. Lees meer over Netwerk Waai.

Praktische informatie

Data

Voorjaar 2022: 1 april, 8 april en 22 april

Najaar 2022: 14 oktober, 4 november en 18 november

Duur

9:30 – 12:30 ochtend (incl. pauze)
12:30 – 13:00 lunchpauze
13:00 – 16:00 middag (incl. pauze)

Investering

€ 1.500,- (excl. btw)
Meld je nu aan en nodig een collega(-zzp’er) uit om mee te doen, zonder extra kosten!

Dit is inclusief:

 • Het boek Werk en zingeving
 • Twee sets met themakaartjes
 • Onze bundel Zinvol Werken, met twaalf thema’s

Neem contact op

“We vertellen je graag meer over onze trainingen.”

MariskaBuro Waai
Bel 06 42 32 77 30‬mariska@burowaai.nl

Aanmelden  Ervaringen met de training Zinvol Werken

  Vandaag heb ik de 3 daagse opleiding Zinvol Werken afgerond. Dag 1 stond in het teken van de wetenschappelijke context van zinvol werken. In dag 2 lag de focus op het individu en vandaag stonden zinvolle teams en organisaties centraal. Ik kan nu de Zin Scan afnemen, een middel om in kaart te brengen welke thema's er spelen binnen een team of bij een individu om hierna met deze thema's aan de slag te gaan. Zinvol werken - of werken met voldoening, met plezier, hoe je het wilt noemen - draagt bij aan minder stress en minder stress gerelateerd langdurig verzuim.

  Miranda MarisStress - en burn-out coach

  Op 25 juni heb ik de opleiding Zinvol Werken bij Buro Waai afgerond. De opleiding bestond uit een mix van bezinning op de groeiende inzichten en actuele literatuur over zinvol werken, afgewisseld met praktische oefeningen. Een belangrijk deel van de opleiding Zinvol Werken was het leren werken met de 12 zingevingsthema’s van Waai. Hierbij konden we kennismaken met de Zin Scan. Op deze wijze werden verrassend goed de aandachtspunten voor een individu en voor een team m.b.t. welbevinden op het werk zichtbaar gemaakt. Ik vond de trainers ter zake deskundig en ik heb genoten van de goede werkatmosfeer die Mariska Wegink en Alexandra Sfintesco wisten te scheppen. Ik ga met vertrouwen gebruik maken van de Zin Scan!

  Henk Jansen

  Ik vond het inspirerend, hoewel het werken met de Waai thema's niet nieuw voor mij is. Verrassend genoeg vond ik vooral het gebruik van de thema's in teams interessant. Mooi om te zien hoe je in kaart kunt brengen welke thema's gedeeld worden en welke niet, hoe je er prioriteit in kunt laten aanbrengen en hoe je individuen binnen een team op die manier weer meer een gevoel van 'samen' kunt laten ervaren.

  Kirsten van OphemCoach en loopbaanadviseur

  Relevante diensten en producten

  Nieuwsbrief

  Ontvang 4x per jaar een mail met inspirerende quotes, verhalen en achtergrondinformatie. Je leest het, we houden zelf ook niet van spam.

  Nu abonneren